"Hadj-Moussa zal grote stappen moeten zetten om aan te haken"

Anis Hadj-Moussa
Anis Hadj-Moussa Foto: © BSR Agency

Woensdag werd bekend dat Anis Hadj-Moussa een contract voor vijf seizoenen heeft getekend bij Feyenoord. De speler die nog op huurbasis uitkomt voor Vitesse blijft zodoende actief in de Eredivisie. Volgens Piet Zwart van Voetbal International moet er nog wel het een en ander gebeuren voordat Hadj-Moussa aan kan haken.

Zwart ziet dat Feyenoord veel vraagt van nieuwelingen: "Slot vraagt op defensief gebied veel van zijn vleugels. De spelers op die positie zijn cruciaal om hoog druk te zetten. Dat vergt bij nieuwkomers vaak de nodige aanpassing. Luka Ivanusec heeft veel tijd nodig gehad om mee te gaan in de intensiteit. Patrik Walemark is zelfs helemaal niet geslaagd in dit onderdeel van het spel. De Zweedse aanvaller is om die reden verhuurd aan SC Heerenveen. Hadj-Moussa zal in het meeverdedigen grote stappen moeten zetten om aan te haken bij Feyenoord."

Hadj-Moussa zelf analyseert zichzelf: "Meestal mocht ik wachten op de bal en mijn ding doen. De tactische discipline krijg ik steeds beter onder de knie". Zwart ziet dat Moussa's cijfers voor wat betreft balveroveringen tegenvallen. "Na negen wedstrijden bij Vitesse staat hij op drie succesvolle tackles en twee intercepties, zelfs voor een aanvaller is dat extreem weinig. Zowel qua tactisch inzicht als qua inhoud zal Feyenoord met Hadj-Moussa aan de slag moeten. Daarbij zal het de beleidsbepalers vertrouwen geven dat de afgelopen jaren veel spelers op fysiek gebied enorme stappen voorwaarts hebben gezet", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties