'Had bij Feyenoord niet gevoel van: dat wil ik ten koste van alles''

ferry haan.jpg
ferry haan.jpg

Dat SC Heerenveen uiteindelijk in zee ging met Ferry de Haan als nieuwe technisch manager, kwam ook wel een stukje geluk kijken. De 48-jarige oud-prof was eerder ook al gevraagd door Feyenoord en FC Twente, maar wilde toen Excelsior nog niet verlaten.

"Eigenlijk was het voor hij heel simpel. Op het moment dat Feyenoord aan de bel trok, was net mijn collega Wouter Gudde twee maanden daarvoor vertrokken. Excelsior degradeerde helaas op dat moment en ik vond het niet gepast om na het vertrek van Wouter ook mezelf naar de achtergrond te wijzen. Daarvoor zit de club teveel in m'n hart", vertelt De Haan bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline.

"Aan de andere kant vond ik het moment ook niet daar om op dat moment de stap naar die club (Feyenoord, red.) te gaan nemen", aldus De Haan, die op zich de uitdaging in Rotterdam niet uit de weg wilde gaan. "Het is natuurlijk wel een verschil (met Excelsior, red.). Maar bij iedere club is er wel iets aan de hand. Dat is wel duidelijk, want anders wordt je ook niet gevraagd. Als alles prima loopt, dan blijft degene die er zit vaak ook wel zitten."

"Maar ik had bij Feyenoord op dat moment niet het gevoel van: 'Dat is een klus die ik ten koste van alles wil en moet aanvaarden.' Dat was voor mij, alles bij elkaar genomen, een simpele rekensom." Na het plotselinge vertrek van Gerry Hamstra kwam er bij SC Heerenveen ineens een positie vrij. "Heerenveen kwam op het juiste moment. Ik heb ook nooit een geheim gemaakt van mijn ambities."

"Bij Excelsior lagen en liggen ook veel ambities, maar op een gegeven moment proef je toch wel een deur verder wilt kijken. Tijdens de gesprekken met Heerenveen betrapte ik mezelf er wel op dat het weer begon te kriebelen. Ik had zoiets van: ik kan het ook niet blijven laten lopen, want op een geven moment wordt je dan ook niet meer gevraagd", glimlacht De Haan tot besluit.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 23 jan. 2022, 12:15
Eredivisie
NEC -
-
Feyenoord -
zo 6 feb. 2022, 12:15
Eredivisie
Feyenoord -
-
Sparta Rotterdam -
zo 13 feb. 2022, 14:30
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Feyenoord -
zo 20 feb. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Cambuur -
zo 27 feb. 2022, 12:15
Eredivisie
AZ -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 19 23 46
2 Ajax 19 55 45
3 Feyenoord 19 24 39
4 Vitesse 19 1 36
5 AZ 19 13 35
Bekijk de hele stand