"Je kunt twisten of pikorde op spitspositie vast zou moeten staan"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © BSR Agency

Feyenoord won zondag met 1-0 van Fortuna Sittard. Reden genoeg om de competitie even links te laten liggen en de focus volledig te zetten op de bekerfinale tegen NEC, welke aankomende zondag op de rol staat. Mikos Gouka analyseert Arne Slot in het Algemeen Dagblad, hoe gaat hij om met de naderende bekerfinale en de opstelling hierin.

De spitspositie blijft nog altijd een punt van discussie, zo ziet ook Gouka. "Je kunt na wederom een moeizame prestatie van Santiago Giménez twisten of de pikorde op de spitspositie zo vast zou moeten staan. Ayase Ueda viel in Limburg goed in, al rondde hij alleen voor doelman Michael Verrips niet af. Slot vond de wedstrijd tegen Fortuna een ‘echte wedstrijd voor Ueda’. Of de finale tegen NEC dat ook zou kunnen zijn, wenste de trainer uiteraard niet te verklappen."

Gouka zegt tot besluit: "Slot heeft nog vier trainingen tot de eindstrijd, maar voorspelt niets aparts te willen doen. Voor de finale van de Conference League trok hij twee jaar geleden met zijn spelers naar Portugal, maar Feyenoord blijft deze keer gewoon in Rotterdam. Alles is duidelijk, het komt tegen NEC aan op een uitvoering zoals vorige week tegen Ajax het geval is."

Lees meer:
0 reacties