Gullit: "Dat is voor mij een argument om een strafschop te geven"

Ruud Gullit aan tafel bij voetbaltalkshow Rondo
Ruud Gullit aan tafel bij voetbaltalkshow Rondo Foto: © Pro Shots

Ruud Gullit heeft genoten van Feyenoord. De ploeg bereikte de finale van de Conference League en in de Eredivisie werd een achterstand uiteindelijk weggepoetst tegen PSV.

"Ik heb genoten van hoe het elftal van Arne Slot nationaal heeft gereageerd in de topper thuis tegen PSV na het behalen van de finale van de Conference League", schrijft Gullit in De Telegraaf. "Als voormalig speler en trainer van Feyenoord en aanhanger van de club ben ik misschien niet helemaal objectief; aan de andere kant heb ik me ook kritisch uitgelaten over Feyenoord als daar reden voor was."

De Rotterdammers leken zondagmiddag genoegen te moeten nemen met een nederlaag door twee treffers van Cody Gakpo. "Bij een 2-0 achterstand richtte de ploeg zich op, voelde zich na het succes in Europa verplicht naar de fans, gaf alles, knokte zich terug in de wedstrijd en werd daarvoor uiteindelijk beloond. Niemand in Amsterdam die kon zeuren dat Feyenoord z’n sportieve plicht niet vervulde."

De gelijkmaker viel uit een strafschop waar de nodige ophef over was. De KNVB kwam zelfs met een statement dat de penalty onterecht was, maar Gullit kan zich daar niet helemaal in vinden. "Het was misschien ongelukkig wat Mauro overkwam, maar de bal ging direct op doel en door Mauro’s arm werd een doelpunt voorkomen. Dat is voor mij een argument om een strafschop te geven."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand