"Guidetti ging naar Feyenoord omdat spelers zich daar ontwikkelen"

John Guidetti in het shirt van Alaves
John Guidetti in het shirt van Alaves Foto: © Pro Shots

Als grote onbekende kwam Patrik Walemark over naar Feyenoord vanuit Zweden. Deze status had hij ook toen hij van zijn amateurclub Qviding overstapte naar BK Häcken. Daar maakte hij zich echter in recordtijd enorm populair.

De enthousiaste Walemark lijkt in ieder geval zelf niet te kunnen wachten op zijn debuut, maar weet ook dat hij geduld moet hebben. "De trainer en de medische staf moeten bepalen wanneer ze mij klaar achten voor wedstrijden. Ik voel me fit maar ik heb vier weken niet met een groep getraind omdat de Zweedse competitie er al op zat”, legt hij zelf uit in De Telegraaf.

De kersverse Feyenoord-aanwinst werd al op jonge leeftijd gevraagd om zich bij een grote voetbalacademie aan te sluiten, maar weigerde. "Ik bleef liever tot mijn achttiende bij mijn amateurclub, dat was dicht bij mijn familie en voelde als een veilige plek.”"

Vrij opmerkelijk is het dus dat Walemark nu juist wél de keuze maakt om over te stappen. De Zweed maakte de keuze voor Feyenoord, ook omdat hij wist wie hem voor gingen. "Gustafsson en zijn broer komen ook van Häcken, hè. Simon en Guidetti gingen naar Feyenoord omdat het een club is waar spelers zich goed ontwikkelen en omdat het een perfecte stap is als je uit de Zweedse competitie komt."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand