Gouka duidelijk: "Zonder Slot is dat niet eenvoudiger geworden"

Mikos Gouka
Mikos Gouka Foto: © Rijnmond

Feyenoord moet aankomende zomer de kapitein van het schip laten gaan. Arne Slot maakt naar alle waarschijnlijkheid de overstap naar het Engelse Liverpool, hetgeen in Rotterdam het een en ander teweeg zal gaan brengen.

Mikos Gouka analyseert in Algemeen Dagblad hoe de spelers van Feyenoord hiermee omgaan. "Of de spelersgroep van Feyenoord het vertrek van Slot betreurt? Zonder enige twijfel. Of dat maakt dat ze nu in de rij staan om zelf ook te verkassen? Nee. Met dien verstande dat die rij er zeker zal komen, maar die was er ook geweest als Slot was gebleven. De trainer zei maanden geleden al dat een vertrek van vier of vijf basisspelers helemaal geen absurde gedachte was. Dat scenario is nog steeds realistisch."

Wel ziet Gouka een ander probleem opduiken. "Wat meer een probleem is: in de Kuip zagen ze de afgelopen jaren dat Slot de aantrekkingskracht van de club groter maakte. Veel voetballers wilden wel onder deze trainer werken, al haakten er genoeg ook weer af toen er eenmaal over het salaris werd gesproken. Maar na het aantrekken van Gijs Smal (FC Twente) en Anis Hadj Moussa (Vitesse) moet Feyenoord nog veel meer versterkingen naar Rotterdam lokken. Zonder Slot aan boord is dat er niet eenvoudiger op geworden."

Lees meer:
0 reacties