Gouka: "Denk dat bij de spelers vooral zondag in het hoofd zit"

Mikos Gouka op de tribune in De Kuip
Mikos Gouka op de tribune in De Kuip Foto: © Orange Pictures

Feyenoord neemt het woensdagavond in het bekertoernooi op tegen FC Twente. De Rotterdammers strijden nog volop mee om de titel en treffen zondag aartsrivaal Ajax. Een directe rode kaart of blessure zou Feyenoord tegen FC Twente dus heel slecht uitkomen.

Feyenoord-watcher Mikos Gouka weet dat Feyenoord de beker serieus neemt. "Het is geen kwestie van laten lopen", zegt Gouka in de AD Voetbalpodcast. "Ik denk wel dat bij de spelers en zeker bij de supporters vooral die wedstrijd van zondag in het hoofd zit. Normaal gesproken was het op bekeravonden altijd geladen in en rond De Kuip, want dat was juist vaak de reddingsboei om het seizoen mee te redden."

"Ze gingen er in hun achterhoofd altijd wel vanuit dat ze de kampioensrace toch niet zouden volhouden en in Europa deden ze niet mee of lagen ze er al uit", vervolgt de journalist. "Nu is het anders. Als Feyenoord deze zou winnen, zijn ze door in de beker, door in Europa en doen ze nog mee om de bovenste plek. Dan ga je met een geweldig gevoel de winterstop in."

FC Twente wist Feyenoord onlangs nog op 0-0 te houden door de boel achterin dicht te houden. Ook FC Groningen was op die manier succesvol. "Er is niet zozeer irritatie van 'het mag niet', want het is natuurlijk niet verboden. Het is niet het meest fraaie kijkspel, maar het is ook niet zo dat heel de wereld eist dat er maar één manier is waarop gevoetbald mag worden", aldus Gouka.

Dankzij FeyenoordPings krijgen nieuwe spelers een Boosted Odd van 5.00 bij een bekerzege van Feyenoord bij FC Twente! Zet 5 euro in en pak maar liefst 20 euro winst! Schrijf je in bij BetCity.nl en grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties