Goossens: "Bij Feyenoord had ik drie auto's voor de deur staan"

John Goossens namens ADO Den Haag in De Kuip
John Goossens namens ADO Den Haag in De Kuip Foto: © Pro Shots

John Goossens heeft zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen en wil nu met zijn bedrijf Fuse Sports voetballers financiële begeleiding bieden, die de oud-Feyenoorder zelf ook graag had gehad.

Goossens kreeg een flinke salarisverhoging toen hij bij het eerste van Ajax kwam. "Dan zie je ineens jongens met een mooi horloge of een duurdere leaseauto", vertelt hij aan Voetbal International. "Ik dacht: Ik wil die spullen ook wel hebben en kan het geld wel missen. Ineens vond ik een Audi A3 niet meer goed genoeg en wilde ik een A4 of een A5 rijden. Het is te krankzinnig voor woorden. Voetballers zitten in een omgeving waar geld nooit een issue is."

De oud-prof deed veel impulsieve aankopen en schreef die onlangs op. "Daar kwamen alleen maar auto's voorbij: een Audi Q7, een Range Rover, een Porsche Panamera, een Audi A5 en een verschrikkelijk dikke Mini Cooper. In mijn tijd bij Feyenoord had ik drie auto's voor de deur staan."

"In die periode wilde ik ook ineens een boot hebben", vervolgt hij. "Dan kocht ik die niet op Marktplaats, maar stelde ik die samen met een kerel van een jachthaven. Ik heb er letterlijk maar twee keer in gevaren. Lang niet alles is opgegaan hoor, maar zo zijn er nog talloze voorbeelden van dat soort uitgaves."

Goossens gaf behoorlijk veel geld uit. "Ik weet bijvoorbeeld dat het me vroeger 1600 euro kostte om twee weken met mijn ouders op vakantie te gaan. Later in mijn carrière ging ik een weekje weg en was ik tienduizend euro kwijt. Dat is de wereld waarin ik als voetballer leefde. Ik gaf het uit, maar de volgende maand kwam het toch weer binnen. The sky is the limit."

"Ik dacht niet verder dan de dag van morgen. Ik heb ervan genoten, maar er liggen ook veel valkuilen. Natuurlijk heb ik naast die uitgaves ook goed gespaard, maar met een goed financieel plan had ik er nog veel meer uit kunnen halen", besluit hij.

50x je inzet bij winst Feyenoord

Feyenoord wint Conference League voor 50.00 (!) keer je inzet!

Wint Feyenoord de Conference League ten koste van AS Roma? Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van Feyenoord. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Vitesse -
-
Feyenoord -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
zo 21 aug. 2022, 16:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Feyenoord -
za 27 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Emmen -
za 3 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
9 Feyenoord 0 0 0
10 Fortuna Sittard 0 0 0
11 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand