Gimenez vertelt: "Dacht dat dat weinig consequenties zou hebben"

Santiago Giménez
Santiago Giménez Foto: © Pro Shots

Santiago Gimenez was een heuse doelpuntenmachine voor de winterstop. Na de winterstop liep het allemaal iets stroever voor de Mexicaanse spits. Echter wil hij niet spreken van een vormdip, zo stelt hij in gesprek met Feyenoord Magazine. 

"Nee, ik voelde en voel me ook gewoon goed, en ben hard blijven werken", vertelt hij. "Ik denk dus niet dat ik uit vorm ben geweest. Waar ik wel eerlijk over moet zijn, is de gemiste strafschop tegen RKC Waalwijk in november. Het op die manier nemen van een penalty (zijn poging tot panenka stiftte hij over het doel, red.) was een fout waar ik me zeker niet lekker bij voel."

"Ik had gedacht dat het weinig consequenties zou hebben, omdat ik iemand ben die het verleden achter zich kan laten en altijd vooruit kijkt", gaat de spits verder. "Maar die gemiste strafschop deed me toch meer dan verwacht en ik voelde de wedstrijden erna meer druk dan normaal. Het was gewoon niet goed om die strafschop op die manier te nemen."

"Toen ik daar eindelijk stond, nam ik die strafschop op zo’n stomme manier, dat sloeg nergens op. Mijn vader heeft me bestraffend toegesproken en natuurlijk hoorde ik soortgelijke woorden van veel andere mensen, maar het belangrijkste is dat ik nu zelf inzie dat het verkeerd was. Het heeft wel wat met mijn vertrouwen gedaan, maar is het niet normaal om fouten te maken?", vraagt de spits zich af.

"Deze vergissing heb ik toegegeven en ik zie het als een grote les van God. Hij heeft me laten zien dat ik voetbal serieus moet nemen en niet een persoon ben die dit soort dingen doet, volgens mij is dat het belangrijkste", besluit hij. 

Lees meer:
0 reacties