Giménez: "Toen ik scoorde werd het doodstil daar in de ArenA"

Santiago Giménez
Santiago Giménez Foto: © Pro Shots

Santiago Giménez beleeft een geweldig debuutseizoen bij Feyenoord. Hij groeide uit tot clubtopscorer en in gesprek met Voetbal International vertelt hij dat over zijn lekkerste goal.

De spits van Feyenoord was niet onder de indruk van de sfeer tijdens de Klassieker. "Mijn verloofde en ik hebben heel veel energie. Ze is stiekem naar de Ajax-wedstrijd geweest, in Amsterdam. Van tevoren werd er gewaarschuwd, het zou misschien gevaarlijk zijn. Maar ja... Nederland is geen Mexico of Argentinië, hè. Heb je River Plate-Boca Juniors gezien? Dát is pas een derby. Hier gaat het er heel geciviliseerd aan toe, wat niet wegneemt dat ik wel genoot van de sfeer tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena. Toen ik scoorde werd het doodstil. Ja, natuurlijk wist ik dat die Mexicaanse vlag er niet hing voor mij, maar ik liep er toch maar even naartoe. Ik houd van die rivaliteit."

"Dat doelpunt tegen Ajax is misschien wel mijn lekkerste goal van het seizoen, vanwege het sentiment, maar ook door de aanval die eraan voorafging. Idrissi die de bal achter zijn standbeen meegeeft aan Hartman, die ’m vervolgens perfect neerlegt voor mij. Ach, die hele wedstrijd is onvergetelijk, de zwaarste die we hebben gespeeld in de Eredivisie. Het was echt een clash, hard tegen hard, met ons als betere ploeg en een beetje mazzel op het einde."

De Mexicaan doelde op de wereldredding van zijn keeper. "Ik dacht dat Kudus die kans naast schoot, bleek het een fenomenale redding te zijn geweest van Wellenreuther. En dan Geertruida die vlak voor tijd de winnende goal binnenkopt. Ik sloeg letterlijk een zucht van verlichting. Pfffffffffff. Kapot was ik, zo hard hadden we allemaal gewerkt. Na afloop vierden we ’t of we toen al kampioen waren geworden. Zo vóélde het, als de finale van het seizoen."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand