Gimenez schiet Feyenoord naar halve finale van TOTO KNVB Beker

Santiago Gimenez en Danilo juichen
Santiago Gimenez en Danilo juichen Foto: © Pro Shots

Feyenoord heeft woensdag de volgende ronde van het toernooi om de TOTO KNVB Beker bereikt. De Rotterdammers wonnen met 1-0 op bezoek bij SC Heerenveen en staan daardoor in de halve finale.

SC Heerenveen kreeg de eerste grote kans via de wedstrijd. Na vijf minuten kon Sydney van Hooijdonk op het doel af, maar de spits schoof de bal in het zijnet. Feyenoord was slordig en het was een moeizame wedstrijd. Na rust veranderde er weinig aan dat beeld.

De ploeg van trainer Arne Slot kreeg wel mogelijkheden via onder meer Santiago Gimenez en Quilindschy Hartman. Namens de thuisploeg was er een kans voor Ché Nunnely. Twintig minuten voor tijd schreeuwde SC Heerenveen om een penalty, nadat invaller Neraysho Kasanwirjo aan Osame Sahraoui hing. De bal ging niet op de stip.

Tien minuten voor tijd viel de beslissing. Gimenez dook op aangeven van Danilo op voor de neus van doelman Xavier Mous en de spits bleef kalm: 1-0. Zaterdag volgt de loting voor de halve finale.