Gimenez krijgt hulp van teamgenoot over toekomst: "Veel gesproken"

Santiago Giménez bij de persconferentie
Santiago Giménez bij de persconferentie Foto: © Pro Shots

Santiago Gimenez heeft al nagedacht over welke competities hij graag nog wil spelen. Bij die toekomstplannen krijgt hij hulp van teamgenoot Alireza Jahanbakhsh. 

Jahanbakhsh speelde met Brighton & Hove Albion al in de Premier League. "Om eerlijk te zijn, heb ik daar al veel over gesproken met Santi", vertelt de aanvaller in Kick 't Met van Ziggo Sport. "Hij is een geweldige speler. Belangrijker nog, hij is een geweldig persoon. Ik ben blij dat we elkaar zo goed hebben leren kennen. We hebben veel gesproken over de hele situatie en alle details."

Volgens de Iraniër is Engeland een geweldige competitie, maar zitten er ook nadelen aan. "Ik probeer jongens mee te geven: in Nederland, maar ook in de Bundesliga, krijg je tijd om te wennen. In de Premier League verwachten ze dat je er direct staat", legt hij uit. "Je moet verwachtingen waarmaken, ook als je pas 22, 23 of 24 jaar bent. Ze beginnen snel met vooroordelen."

Gimenez zelf droomt nog steeds van de Premier League, én van La Liga. "In Spanje spreken ze dezelfde taal. Het komt meer in de buurt van Latijns-Amerikaans, maar Premier League is het beste voetbal ter wereld", aldus de spits, die wel een favoriete club heeft. "Natuurlijk, maar die wil ik niet hardop zeggen. Dan sluit je deuren."

Lees meer:
0 reacties