Giménez krijgt complimenten van teamgenoot: "Echt uitstekend"

Alireza Jahanbakhsh is erg onder de indruk van de mentaliteit van zijn teamgenoot Santiago Giménez. Dat vertelde hij bij Kick 't Met van Ziggo Sport.

 

De Iraanse international geeft aan wat hij de sterke kanten van de spits vindt. “Ik heb het hem ook verteld, maar een van de dingen die ik heel sterk vind bij Santi is dat hij heel consistent is in de dingen die hij doet sinds hij binnenkwam. Misschien heeft hij ook veel tips gekregen van zijn vader (Christian Gimenez, red.), die ook profvoetballer was. Hij kan de ervaring van zijn vader inzetten. Sinds dag één kon je gelijk zien dat hij een harde werker is.”

Ook ziet hij dat de spits veel bezig is met zijn ontwikkeling. “Hij wil echt leren, hij wil zich constant verbeteren. Dan ga je ook snel resultaten zien. Hij is altijd één van de eerste jongens die naar de sportschool gaat en ook na de trainingen gaat hij langer door. Het klinkt misschien een beetje cliché, maar dat is echt zijn dagelijkse routine. Hij is eigenlijk altijd op de club. Best verrassend, want als je van buiten Europa komt is alles heel anders.”

Wel zag hij dat de aanvaller bij Feyenoord zou gaan slagen. “Als je dan naar een nieuwe club gaat waar alles ineens heel professioneel is, dan moet je je houden aan de dagelijkse routine, op en buiten het veld. Je kon vanaf het begin al zien dat hij hier zou gaan slagen. Mijn verwachtingen waren hoog. ‘Het wonderkind uit Mexico’; iedereen heeft hoge verwachtingen. De manier waarop hij het heeft gemanaged en waarop hij presteert voor de ploeg is echt uitstekend”, besluit de buitenspeler.

Lees meer:
0 reacties