Giménez helder: "Meningen waar ik beter niet naar moet luisteren"

Santiago Giménez
Santiago Giménez Foto: © Pro Shots

Santiago Giménez was samen met Alireza Jahanbakhsh te gast bij Kick 't met van Ziggo. Hierin is hij openhartig en geeft hij toen in het verleden fouten te hebben gemaakt.

Een van de fouten licht de aanvaller van Feyenoord uit. "Ik had veel fouten, zoals een keer op het veld, toen ik ruzie had met Orkun Kökcü voor een penalty. In mijn cultuur gold: de spits neemt de penalty’s. Nu was ik de spits van het team en ik dacht: ‘Oké, we hebben een penalty. Ik moet hem nemen. Toen begon ik te ruziën met Kökcü. Ik denk dat dat wel een grote fout was, omdat ik me niet had geïnformeerd over hoe belangrijk het is om de regels van de aanvoerder te volgen."

Ook maakt hij een vergelijk met zijn thuisland. "In Mexico is dat niet zo belangrijk. Je praat erover en het gebeurde op het veld, maar buiten het veld gebeurt er niets. Hier was het anders. Ook toen ik de penalty miste die ik wilde chippen, was dat een grote fout van mij. Maar je leert van al deze dingen." Achteraf geeft de topschutter van Feyenoord toe dat die gemiste strafschop tegen RKC zijn vorm niet ten goede kwam. "Ik denk dat dat voor mezelf belangrijk was, omdat mijn vertrouwen heel hoog was en na dat moment speelde ik op een lager niveau."

Giménez weet dat er veel ogen meekijken met alles wat hij doet. "Er zijn veel meningen waar ik beter niet naar moet luisteren. Wat ik voel, is dat ze niet zien hoe belangrijk het is om de topscorer te zijn van de Eredivisie. Ik denk dat ze niet zien hoe belangrijk het is om in de Champions League te spelen, hier te concurreren, 23 jaar oud te zijn en op zo een hoog niveau te spelen. Dat is mijn mening", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties