Gijs Smal snapt kritiek over Feyenoord-soap: "Geen ontkomen aan"

Gijs Smal
Gijs Smal Foto: © Pro Shots

Gijs Smal was zaterdagavond even het mikpunt van kritische supporters nadat naar buiten kwam dat hij komende zomer mogelijk naar Feyenoord gaat. De verdediger van FC Twente kan het wel begrijpen.

"Zo werkt het nu eenmaal. Leuk is het nooit. Het liefst heb je dat ze je naam scanderen, maar het is ook wel eens anders", reageert Smal nuchter in Voetbal International. "Toen ik mijn eerste bal kreeg ingespeeld van Robin Pröpper, hoorde ik het meteen. Normaal sluit ik me goed af voor het publiek, maar hier was geen ontkomen aan. Als speler moet je er toch gewoon boven staan. Ik had me erop ingesteld."

Het duurde niet lang of het merendeel van de Grolsch Veste stond weer achter de linksback. "Toen ik mijn eerste corner moest nemen, begonnen ze ook al te klappen. En toen ik gewisseld werd, stond die hele kant van het stadion op. Dat doet echt wat met me", geeft Smal toe. "Ik vind de supporters van FC Twente fantastisch, daar doen die fluitconcerten niets aan af."

Smal kijkt met veel plezier terug op zijn vier jaren in Enschede, waarin de club een enorme ontwikkeling heeft gemaakt. "Ron Jans kwam, Jan Streuer kwam, en daarna allemaal transfervrije en gehuurde spelers. Zo viel alles in elkaar", zag hij. "Het eerste jaar werden we twaalfde, het jaar erop vierde doordat we een aantal goede, ervaren jongens erbij hadden gehaald. Vorig seizoen werden we vijfde, en nu staan op pole-position voor Champions League-voetbal. Dat is het belangrijkste."

Lees meer:
0 reacties