Gijs Smal: "Geld doet me niets, ik heb ook geen tekengeld gehad"

Gijs Smal met de hand op het logo van FC Twente
Gijs Smal met de hand op het logo van FC Twente Foto: © NESimages

Gijs Smal vertrekt komende zomer transfervrij bij FC Twente. De linksback heeft een aflopend contract en besloten om voor een andere uitdaging te gaan bij waarschijnlijk Feyenoord.

"Ik zou het hier ook de komende jaren nog steeds naar mijn zin kunnen hebben. Of ik klaar ben voor een volgende stap, dat weet je nooit. Maar het is wel iets wat ik ambieer", legt Smal uit in gesprek met Voetbal International.

"Geld niet, dat doet me niets. Ik meen het oprecht", vervolgt Smal. "Na mijn carrière kan ik ook nog geld verdienen. Ik ben hier transfervrij gekomen, maar ik heb ook geen tekengeld gehad. En ik heb hier nog steeds een contract waarvan je misschien zegt: dat is niet zo bijzonder. Het is nooit meer aangepast sinds ik hier heb getekend. Maar dat is het probleem niet."

De linksback is bij Feyenoord niet zeker van speelminuten gezien de aanwezigheid van Quilindschy Hartman. "Uiteindelijk is het altijd je doel om te spelen", geeft hij aan. "Maar als je naar een grotere club gaat, weet je nooit of je dat krijgt. Je wil wel kijken of je een bepaald niveau kunt aantikken. Er zullen heel veel mensen denken dat Twente mijn top is. Maar weet je, dat hebben ze bij Volendam ook al tegen me gezegd. Dat daar mijn plafond lag. Zulke dingen hoor ik eigenlijk al mijn hele leven. Ik hou er wel van om risico te nemen. We zullen zien hoe het allemaal uitpakt."

Lees meer:
0 reacties