Gijp schuift Feyenoorder naar voren: "Gozer waar ze tegenop kijken"

René van der Gijp namens Veronica
René van der Gijp namens Veronica Foto: © Orange Pictures

René van der Gijp kan maar weinig begrip opbrengen voor de keuze van Ronald Koeman om Sipke Hulshoff te vervangen voor Dwight Lodeweges. Hulshoff kan niet met Oranje mee naar het EK en de ervaren Lodeweges neemt zijn plek in op de bank van het Nederlands Elftal. Gijp zou eerder kiezen voor Feyenoorder Robin van Persie.

"Ik moest wel even blazen hoor, toen ik die naam hoorde. Ik dacht bij mezelf: neem Ruud van Nistelrooij mee, neem Robin van Persie mee", begint Van der Gijp aan tafel bij Vandaag Inside. "Dat vinden die gasten toch ook veel leuker man. Een gozer waar ze tegenop kijken, die ze nog hebben zien voetballen. Dan denk ik: Dwight Lodeweges, wat voegt het nou toe?"

Presentator Wilfred Genee noemt de naam van Wesley Sneijder, maar Gijp begrijpt wel waarom de oud-international niet wordt meegenomen. "Die heeft dan weer geen diploma. Ruud en Robin hebben allebei een diploma. Waar Koeman Lodeweges vandaan heeft gehaald? Die zat ergens in het bejaardentehuis denk ik."

Ook Johan Derksen begrijpt niet veel van de keuze voor Lodeweges. "Dat is een hele integere man, maar hij voegt niet zoveel toe aan zo’n staf. Met een grote naam heb je ten minste aanzien in dat wereldje. Hierdoor blijft er ook tussen de staf en de spelers een generatiekloof. Het is een goed om een jongere jongen erbij te zetten", aldus Derksen.

Lees meer:
0 reacties