Oud-spits Peter Houtman geschokt: "Godverdorie, wat een klap"

Peter Houtman
Peter Houtman Foto: © Pro Shots

Oud-spits en huidig stadionspeaker van Feyenoord Peter Houtman is ook aangedaan door het overlijden van oud-teamgenoot Wim Jansen. Houtman geeft aan als jonkie veel van Jansen te hebben geleerd.

"Ongelofelijk. Zo’n goudgoede vent. Godverdorie, wat een klap", vertelt Houtman aan het Dagblad van het Noorden. Het overlijden van Jansen kwam, ondanks dat de voormalig Feyenoorder leed aan alzheimer, toch nog onverwacht. "Ik wist niet wat ik hoorde. Tuurlijk, je hoorde wel eens dat Wim achteruit ging. Maar zo snel? Nee, daar had ik geen rekening mee gehouden. Ik was zaterdag nog bij de begrafenis van Chris Gyan. En nu Wim."

Houtman stond nog samen op het veld met grote namen uit de geschiedenis van Feyenoord, waaronder Jansen. "Stond ik daar ineens tussen Willem van Hanegem, Eddy Treijtel en Wim Jansen. Ik weet nog goed wat mijn vader tegen me zei. Oogjes open, oortjes open, mondje houden. Ik mocht pas wat zeggen als ik zelf wat had gepresteerd.

"Het ging er keihard aan toe in die tijd. Echt, ik heb jongens huilend van het veld zien lopen. Maar met Wim heb ik altijd goed kunnen opschieten. Ik vond het zo’n fijne man. Ze noemden ‘m Stille Willem, maar echt: die man was helemaal bezeten van het spelletje. Hij was een enorme inspirator.”

"In 1978-1979 speelden we een oefenwedstrijd tegen Benfica. Wim gaf een heerlijke voorzet, perfect in de loop. Ik was op snelheid en kon zo binnenknikken. Wim gaf ‘m op een presenteerblaadje. Hij zocht en vond je. Bovenal was het een fantastisch mens. Echt. Ik vind het zo verdrietig dat we hem door corona nog maar zo weinig hebben gezien. Is het gek dat ik hem nu al mis?", besluit Houtman.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Vitesse -
-
Feyenoord -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
zo 21 aug. 2022, 16:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Feyenoord -
za 27 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Emmen -
za 3 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
9 Feyenoord 0 0 0
10 Fortuna Sittard 0 0 0
11 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand