Gertjan Verbeek wijst: "Je ziet bij Feyenoord het omgekeerde"

Gertjan Verbeek
Gertjan Verbeek Foto: © Orange Pictures

AZ verloor afgelopen weekend de derde wedstrijd op rij. Gertjan Verbeek denkt dat er fricties zijn bij de Alkmaarders.

"Van Feyenoord kan je verliezen, van Limassol en Excelsior niet. De afgelopen jaren heeft AZ redelijk stabiel gepresteerd. Daarin hadden ze ook wel dipjes, die kwamen ze te boven en dat gebeurt nu ook wel", zegt hij in het Algemeen Dagblad. Bij AZ komen nu steeds meer spelers terug na blessures. "Dat de selectie breder wordt, hoeft geen pluspunt te zijn. Ik denk dat er nu ook fricties zijn", denkt Verbeek.

Hij is lovend over Pascal Jansen, de opvolger van Arne Slot bij AZ. "Hij heeft Arne Slot goed opgevolgd en is een ambassadeur voor de club geworden. Hij laat AZ heel leuk voetballen en heeft ervoor gekozen om veel jeugd in te passen. Dat was eerst nog het commentaar en misschien gebeurde dat nu noodgedwongen. Wat mij in AZ aanspreekt is dat ze zo veel mogelijk spelers opleiden."

"Je ziet bij Feyenoord het omgekeerde. Vroeger deden ze het noodgedwongen met eigen jeugd en nu ze wat geld hebben, kopen ze spelers. Dan hoor je niet voor niks onvrede bij de jeugdopleiding. Dat heeft AZ voor", aldus Verbeek, die denkt dat de druk bij AZ niet te vergelijken is met die bij Feyenoord, PSV en Ajax. "Als je bij Ajax en PSV gaat voetballen, weet je dat je om het kampioenschap moet meedoen. AZ is de grote uitdager van de top-3. Ze zien zichzelf ook graag zo. Ze spreken zelf vaak van een top 4, maar daar wil men nog niet echt aan."

De oud-trainer ziet ook dat het qua supporters anders is. "Ajax en Feyenoord vullen moeiteloos een stadion met 50.000 man, bij AZ krijgen ze het stadion van 18.000 supporters niet eens gevuld. Het leeft in de provincie, maar meer niet. Het is in Alkmaar niet moeten, maar willen. Dat is niet goed of fout, maar anders. Als ze vaker gaan meedoen, kan dat veranderen."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand