Gertjan Verbeek kwam binnen en zei: "Ik kom jullie effe uitpompen"

Gertjan Verbeek
Gertjan Verbeek Foto: © Pro Shots

Gertjan Verbeek was in het verleden trainer bij Feyenoord. Hij zorgde bij veel mensen binnen de club voor gefronste wenkbrauwen door zijn radicale werkwijze, zo ook bij Diego Biseswar die toen net overkwam uit de jeugd.

In de podcast Dave & Drenthe bespreekt Biseswar samen met presentator Dave Albers en vriend en oud-collega Royston Drenthe hun jonge jaren bij Feyenoord. Gertjan Verbeek kwam in sporkleding het krachthonk binnen en wilde iedereen even de les lezen door zich flink uit te sloven.

Biseswar vertelt hierover: "Hij was rambo in de goede zin. Verbeek kwam en er veranderde iets in positieve zin. Hij was van het harde trainen en de kleine partijtjes. Je begon wel superfit aan het nieuwe seizoen.  Krachttraining kenden wij eigenlijk niet. Wat niet voetbalinhoudelijk was deden we in de gym, terwijl hij kwam met een programma. Daar heb ik tot de dag van vandaag profijt van."

Ook haalt Biseswar nog een opmerkelijk verhaal naar voren. "Hij kon meer gewicht drukken dan iedereen. Alleen Bahia en Fer gingen hem testen om meer te drukken, de rest probeerde het niet eens. Hij ging uitsloven, maar dan had je Makaay, Hofland en Landzaat die keken wat hij aan het doen was. Wij hadden het nog nooit gezien dat een trainer in de gym was. Dat was een eyeopener. Hij kwam binnen in een thermoshirt en strakke broek. We vroegen wat hij ging doen? Hij zei: "ik kom jullie effe uitpompen." Er bestaan zeker foto's van. Hij was zo grappig en hij heeft veel veranderd. De kleedkamer enzo. Hij heeft alles uitgebroken en een hele mooie gym neergezet, daar heeft iedereen nog profijt van."

Lees meer:
0 reacties