Gernot Trauner speelde speciale finale: "Dat wist ik van tevoren"

Gernot Trauner en David Hancko met de KNVB Beker
Gernot Trauner en David Hancko met de KNVB Beker Foto: © BSR Agency

Gernot Trauner speelde zondagavond als invaller mee in de gewonnen finale van de TOTO KNVB Beker. De Oostenrijker speelde namelijk zijn 100ste wedstrijd namens de Rotterdammers en pakte ook een nieuwe prijs met de club.

"Het was heel speciaal om de tweede prijs hier met Feyenoord te winnen", vertelt Trauner tegenover RTV Rijnmond. "Het was geen makkelijke wedstrijd en ging gelijkwaardig op voor een lange tijd. De tweede helft waren wij denk ik beter en hebben we het verdiend. De rode kaart was onnodig en hielp ons niet, waardoor het de laatste twintig minuten alleen maar verdedigen was voor ons."

De finale was voor Trauner een extra speciale wedstrijd. "Ik wist al dat als ik in zou vallen, het mijn honderdste wedstrijd zou worden. Het kon niet beter dan in een finale. Ik ben heel erg trots en blij met die prestatie op deze mooie avond. NEC had een heel goed strijdplan en maakte het ons erg lastig. We kwamen lastig in onze opbouw en zij verdedigde heel erg goed. Het eerste deel was erg chaotisch, maar uiteindelijk creëerden ze ook niet heel veel kansen."

"Voor ons voelde het als een thuiswedstrijd, maar het stadion was maar voor de helft gevuld met onze fans. Het momentum was niet de hele tijd aan onze kant en daar hadden we een beetje moeite mee. Het hielp ons uiteraard om in de goede richting te gaan, maar zoals je zei was het doelpunt een moment van vrijheid. Ik ben heel trots op de jongens", aldus Trauner.

Lees meer:
0 reacties