Gemeenteraad kritisch op Aboutaleb: "Niet alles op alles gezet"

Ahmed Aboutaleb
Ahmed Aboutaleb Foto: © Pro Shots

Woensdag werd bekend dat wanneer Feyenoord de Conference League wint er geen huldiging is op de Coolsingel, maar in De Kuip. Volgens de gemeente was de veiligheid niet de waarborgen. De eventuele huldiging vindt dan op 27 mei plaats in De Kuip.

Veel Feyenoorders balen van het besluit van de burgemeester, maar ook vanuit de gemeenteraad is er kritiek. Bijna alle partijen vroegen aan burgemeester Ahmed Aboutaleb of er toch niet een mogelijk is om het wel op de Coolsingel te houden.

Zo zegt Robert Simons van Leefbaar Rotterdam tegenover het Algemeen Dagblad dat Rotterdam de stad is waar alles kan, maar dat er nu bij wat tegenwind een burgemeester zit die zegt dat het niet kan. "Ik heb niet de indruk dat hij alles op alles heeft gezet", aldus Simons.

René Segers-Hoogendoorn van het CDA baalt ook van de beslissing en haalt de huldiging van 2017 aan, toen er weinig problemen plaatsvonden rondom de huldiging. Ook D66-lid Ingrid van Wifferen vroeg of burgemeester Aboutaleb toch kon kijken wat er mogelijk was.

Die was op zijn beurt heel duidelijk en gaf aan dat het niet mogelijk is, omdat er te grote groepen mensen op af komen, en er nu geen bedrijven zijn die dit in goede banen kunnen leiden. Mocht Feyenoord de Conference League winnen en er een spontaan feest op de Coolsingel ontstaan, dan zal er alles aan gedaan worden om dit in goede banen te leiden .

Zo blijft bijvoorbeeld de fontein op het Hofplein leeg. "We willen geen verkeerschaos in de stad", zegt Aboutaleb tegen het Algemeen Dagblad. "Ik wil geen dronken figuren en racende auto’s, het is ook mijn plicht om die mensen te beschermen."

50x je inzet bij winst Feyenoord

Feyenoord wint Conference League voor 50.00 (!) keer je inzet!

Wint Feyenoord de Conference League ten koste van AS Roma? Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van Feyenoord. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand