Geertruida richt zich op: "Weet ook goed het middenveld in te komen"

Lutsharel Geertruida
Lutsharel Geertruida Foto: © Pro Shots

De 34 rapporteurs verkiezen aan het eind van dit seizoen de Voetballer van het Jaar en winnaar van de Gouden Schoen. Wekelijks stelt één van hen zijn elftal van de week samen. Deze speelronde: Ferdi Vierklau (50), één van de 34 internationals die mag oordelen. Hij nam onder meer Feyenoorder Lutsharel Geertruida op in zijn team.

Vierklau was net als Geertruida verdediger en kan zich goed verplaatsen in het spel van de Rotterdammer. "Lutsharel Geertruida van Feyenoord staat rechts achterin. Hij is stabiel, haalt geen gekkigheid uit, speelt de bal altijd naar de goede kleur en schakelt z’n man uit. Maar hij weet ook goed het middenveld in te komen en zich aanvallend in te schakelen, zonder dat hij een back is die er continu maar overheen sprint aan die rechterkant. Nu maakt hij daar een goal van een redelijke afstand uit."

Geertruida maakt een wisselend seizoen door maar lijkt weer de oude te zijn. Na zijn misgelopen transfer naar het Duitse RB Leipzig moest de international van Oranje zich even herpakken.

Lees meer:
0 reacties