Geertruida onthult: "Later werd Dirk Kuijt mijn idool, waarom?"

Lutsharel Geertruida
Lutsharel Geertruida Foto: © Pro Shots

Lutsharel Geertruida is ondanks zijn jonge leeftijd uitgegroeid tot een sterkhouder bij de landskampioen van Nederland. Van jongs af aan was de geboren Rotterdammer al fan van Feyenoord, de club waar hij nog altijd voor actief is.

Geertruida had in zijn jeugd altijd al shirts van Feyenoord, waar hij zijn eigen naam achterop liet drukken. Geertruida: "Ik liep ermee rond op straat en op school, zo gek was ik van de club. Ik keek ook wel naar buitenlandse clubs hoor. Het Barcelona van Messi, Xavi en Iniesta bijvoorbeeld. David Villa maakte de goals. Of de periode daarvoor met Ronaldinho. Chelsea vond ik een mooi team toen Arjen Robben er nog speelde. Later werd Dirk Kuijt mijn idool. Waarom? Hij scoorde veel. Zowat elke wedstrijd in mijn beleving. Toen hij Feyenoord kampioen maakte in 2017 stond ik op de Coolsingel. En Kuijt had een geweldige mentaliteit. Ik was toen zelf nog een veelscorende spits", vertelt de verdediger.

Scoren is hij niet verleerd, geen verdediger maakte meer goals dan de Feyenoorder. Geertruida: "Nu wil ik nog steeds goals maken, haha. Ik heb een goede corner nodig, he. Anders kan ik 'm niet inkoppen. Het is toch vooral de teamprestatie", besluit de speler die aankomende zomer wellicht een transfer kan gaan maken.

Lees meer:
0 reacties