Geertruida maakt veel indruk: "Het zal clubs zijn opgevallen"

Lutsharel Geertruida
Lutsharel Geertruida Foto: © Pro Shots

Lutsharel Geertruida beleefde net als vorig seizoen een uitermate goed jaar met Feyenoord. Zowel met het team als op persoonlijk vlak maakte hij grote stappen. Bart Frouws maakte een analyse van de indrukwekkende cijfers van de Oranje-international.

Geertruida is op vele vlakken een sterkhouder, zo laten ook de cijfers zien. Bart Frouws tikt in Voetbal International het volgende op. "Het tekent de multifunctionaliteit van Geertruida, waar Slot zeker in defensief opzicht meer dan eens van profiteert. Zo heeft de verdediger dit seizoen op alle posities in de achterhoede minuten gemaakt. Meestal staat hij als rechtsback op het wedstrijdformulier, maar ook centraal of zelfs aan de linkerkant, zoals in het thuisduel met Ajax, blijft Geertruida overeind."

Frouws ziet dat het niet uitmaakt waar Geertruida wordt neergezet: "Ongeacht de werkplek verzorgt hij met zijn rust en zuiverheid aan de bal de route naar voren bij Feyenoord. Zo is Sergiño Dest (88 procent) de enige verdediger in de Eredivisie met een hogere passnauwkeurigheid in de laatste dertig meter van het veld dan Geertruida (86 procent). En is teamgenoot Dávid Hancko de enige achterhoedespeler die nog vaker de voorlaatste pass geeft bij een doelpoging dit seizoen."

Frouws zegt tot besluit dat Geertruida gaat vertrekken. "Veelzeggend is ook dat Geertruida in dertien van de zestien competitiewedstrijden in De Kuip van het veld stapt zonder ook maar één overtreding achter zijn naam. Het verdedigende werk, de belangrijke rol in de opbouw en het scorend vermogen; het zal bij veel clubs zijn opgevallen en genoteerd in scoutingsverslagen. Waar afgelopen jaar een overstap naar RB Leipzig op het laatste moment in het water viel, lijkt er dit jaar geen houden meer aan. Zo gaat de Rotterdammer, geboren in Zuid en altijd gedroomd van De Kuip, aankomend weekend hoogstwaarschijnlijk zijn laatste duel spelen voor Feyenoord."

Lees meer:
0 reacties