Geertruida krijgt transferadvies: "Dat zou een mooie stap zijn"

Deze week kwam naar buiten dat RB Leipzig een nieuwe poging wil wagen voor Lutsharel Geertruida. De Duitse club zou vorige zomer al dichtbij de handtekening van de Feyenoorder zijn geweest. 

Yordi Yamali vindt het opvallend dat Leipzig opnieuw bij Geertruida uitkomt, nadat ze een jaar geleden zelf de stekker uit de deal zouden hebben getrokken. "Ik weet dat hij er toen ontzettend goed mee omging, terwijl het een grote teleurstelling moet zijn geweest", begint hij in Voetbalpraat. "Misschien ging het onderling wel heel netjes, maar dat is de enige optie dat je als club zijnde weer bij Geertruida durft aan te kloppen."

Kees Kwakman wordt gevraagd of de stap niet te klein is voor de verdediger, maar de analist vindt van niet. "Het zou een mooie stap zijn, net onder de top. Hij kan ook over twee jaar de volgende stap maken, dat hoeft niet meteen", legt de oud-voetballer uit. "Bij Leipzig worden spelers altijd verkocht aan een grotere club de laatste jaren."

Daar sluit Yamali zich ook bij aan. "Om op te vallen kan je misschien beter naar Leipzig gaan, dan naar een nummer zeven tot twaalf uit de Premier League. Ik vind het geen te kleine stap."

Lees meer:
0 reacties