Geertruida heeft nog een grote passie: "Zo ben ik opgegroeid"

Lutsharel Geertruida
Lutsharel Geertruida Foto: © Pro Shots

Lutsharel Geertruida gaat met het jaar beter voetballen bij Feyenoord. De verdediger van de Rotterdammers heeft naast het voetballen nog een grote passie: muziek maken. Dat laat hij weten in gesprek met Life After Football.

Geertruida vertelt over zijn jeugd toen muziek al belangrijk was. "Bij ons thuis was er altijd muziek. Dat was dan vaak Curaçaose muziek, soul en jazz. Zo ben ik opgegroeid. Mijn vader Luthson is muziekdocent, dus voor hem is het ook belangrijk." Behalve voetballer is Geertruida zelf actief in de muziekbranche. "Dan gebruiken we gewoon beats van YouTube. Gewoon thuis in onze kamers. Heel luek, maar dat was toen. We zijn in de loop van de jaren veel professioneler geworden."

Geertruida deelt ook enkele van zijn teksten. "Ik kijk in een spiegel als ik weer een fout bega. Ze weten niet, maar toch velen die weer oordelen. Heb mijn eyes on the prize, kijk hoe hard we gaan. Laat een bitch niet met je mind en je ziel spelen. Alles heeft een reden het is wat het is, werd een voorbeeld in de hood zonder dat ik het wist. Hoe kun je haten op een ander dat is wat ik niet begrijp."

De voetballer van Feyenoord legt het nog even uit wat de betekenis is van zijn songteksten. "Mijn teksten gaan over het leven, over wat ik meemaak. Niet over voetbal nee. Hoewel 'eyes on the prize' daar natuurlijk op slaat. Voetbal is soms net als het echte leven; hoogtepunten en dieptepunten. Het maakt me ook tot wie ik ben. Maar voetbal staat op één en zal altijd op één blijven staan", besluit de international.

Lees meer:
0 reacties