Geertruida achter 'nieuwe basisklant' Oranje? "Dat kan Dumfries ook"

Jeremie Frimpong en Lutsharel Geertruida
Jeremie Frimpong en Lutsharel Geertruida Foto: © BSR Agency

Guus Hiddink denkt dat bondscoach Ronald Koeman overweegt om Jeremie Frimpong in de basis te laten beginnen in plaats van Xavi Simons tegen Frankrijk. De oud-trainer vindt zelf dat Simons niet goed genoeg heeft gepresteerd tegen Polen, tijdens het eerste EK-duel van Oranje.

"Ik denk dat er opties zijn om nóg meer te kunnen penetreren aan de rechterkant", zegt Hiddink bij de NOS. "Ik denk dat Koeman en zijn staf daar ook wel sterk over nadenken. Dus ik denk dat de man die de laatste keer een heel sterke indruk maakte, Frimpong, dat daar wel een kans inzit."

Analist Youri Mulder denkt dat het niet noodzakelijk is om een wijziging op de rechtsbackpositie door te voeren, om zo Frimpong op te stellen. "Dan heb je de theorie dat Lutsharel Geertruida achter Frimpong moet spelen, want die zou beter bij Frimpong passen." Mulder vindt dat geen argument. Hiddink is het met de analist eens. "Dat kan Dumfries ook, die blijft dan iets meer achter en gaat hij er een keer overheen. Anders is hij continu rechtsbuiten."

Lees meer:
0 reacties