Geen popconcerten meer in De Kuip, miljoenencompensatie van gemeente

De Kuip
De Kuip Foto: © Pro Shots

Vanaf 2026 zullen er geen grote popconcerten meer plaatsvinden in De Kuip. De gemeente wil in de buurt van het stadion woningen gaan bouwen. Dat wordt een stuk makkelijker als er in De Kuip geen concerten meer worden georganiseerd.

Ter compensatie krijgt het stadion een miljoenenbedrag van de gemeente, zo weet het Algemeen Dagblad. "Natuurlijk is het niet meer kunnen faciliteren van popconcerten jammer", geeft stadiondirecteur Lilian de Leeuw aan in een schriftelijke reactie. "Veel mensen hebben geweldige herinneringen aan een concert in de Kuip. Maar de Kuip neemt hierin haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, ook vanuit het idee een goede buur te zijn."

Hoe hoog de compensatie is, wil De Leeuw niet kwijt. Wel is duidelijk dat het om miljoenen euro's gaat. "Het gaat om een eenmalige compensatie voor de inkomsten die de Kuip misloopt door de uitval van grote concerten", zegt ze. "Met de nieuwe afspraken en de eenmalige compensatie zorgen we nu voor een toekomstbestendige, gezonde bedrijfsvoering en blijven we voor Feyenoord, ook financieel, een solide thuisbasis."

Lees meer:
0 reacties