Feyenoord-fans krijgen kritiek: "Dan hoor je vuurwerkgeluiden"

Feyenoord - FC Twente in De Kuip
Feyenoord - FC Twente in De Kuip Foto: © BSR Agency

FC Twente speelde afgelopen weekend met 0-0 gelijk op bezoek bij Feyenoord. Een prima resultaat voor de ploeg uit Enschede, zo vindt clubwatcher Leon ten Voorde.

"In de tweede helft was het echt tegenhouden. Ik vond dat Twente in de eerste 35 minuten prima speelde, ondanks alle aanpassingen", blikt Ten Voorde terug in de Tubantia-podcast De Ballen Verstand. "Ze hadden de controle, Feyenoord werd niet gevaarlijk. Feyenoord was ook wel heel matig, maar goed, laten we het even door de Twentse bril bekijken."

De journalist gaat verder: "Voor rust voelde je de wedstrijd al een beetje kantelen. Eigenlijk heeft Feyenoord een grote kans gehad, met Hancko. Dat was het. Er was wel dreiging, maar ze hebben uitstekend verdedigd en keihard gewerkt om dit resultaat over de streep te trekken." Qua statistieken had FC Twente nul doelpogingen.

"En Feyenoord zeven. Dan denk ik: Wat zijn doelpogingen? Een losse flodder op doel, die een keeper moet oprapen, is een doelpoging. Het moment van Daan Rots zit er niet bij, dat is een honderd procent kans. Vlap staat er ook niet bij. Dat is buitenspel, dat snap ik nog. Maar die statistieken..."

Wat voor middag Ten Voorde heeft gehad in De Kuip? "Ik wil een compliment uitdelen aan Feyenoord-supporters dat ze pas na acht minuten met vuurwerkgeluiden begonnen. Dat viel me zeven minuten mee", klinkt het. "De Twente-supporters reageren weer met 'bommen op Rotterdam', dan krijg je dat weer. Voor de rest vond ik de sfeer in De Kuip... Ja..."

In de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en PSV was dat anders. "Dan gebeurt er wat. Dan voel je echt het speciale gevoel van De Kuip. Maar ik heb bij wedstrijden van Feyenoord - Twente, ik voel daar niet de magie die De Kuip voor heel veel mensen heeft. Dat stadion heeft het wel. Maar dan hoor je toch de Twente-supporters en de vuurwerkgeluiden."

"Bij een bekertje op het veld gaan we staken, maar bij vuurwerkgeluiden... Als KNVB ben je toch op de hoogte dat dat gebeurt. 'Bommen op Rotterdam' slaat ook nergens op, die reactie slaat ook nergens op. Dan krijg je dat weer", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
Go Ahead Eagles
21:00
Feyenoord
zo
5/05
Feyenoord
20:00
PEC Zwolle
zo
12/05
NEC
14:30
Feyenoord
zo
19/05
Feyenoord
14:30
Excelsior
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand