Gedeeld topscorer Pavlidis: "Ik let ook op Santiago Giménez"

Vangelis Pavlidis
Vangelis Pavlidis Foto: © Pro Shots

Lang was Vangelis Pavlides de topscorer in de Eredivisie. Onlangs werd hij geëvenaard door Luuk de Jong, die nu met Pavlides de gedeelde topscorer van de competitie is met 22 goals. Ook Santiago Giménez komt steeds dichterbij en staat nu op 21 doelpunten.

Pavlides had de laatste weken wat moeite met scoren, maar toch bleef hij opvallend lang in zijn eentje topscorer. Luuk de Jong van PSV is echter op dreef en maakte na de winterstop tien goals, waardoor hij nu even vaak het net heeft gevonden als zijn Griekse competitiegenoot.

In gesprek met De Telegraaf laat de spits van AZ weten dat hij de concurrentie goed in de gaten houdt. "Natuurlijk let ik op wat de andere teams in de competitie doen, en let ik dus ook op De Jong en Gimenez. Twee, drie weken geleden was ik er ook nog wel mee bezig om ze slimmer af te zijn. Maar op dit moment wil ik me ervoor afsluiten.”

De Griek twijfelt dan ook of hij dit jaar de topscorer wordt van de Eredivisie. “Vorig seizoen zou ik met 22 goals topscorer zijn geworden. Maar nu… De Jong is een topspits, Gimenez is een topspits. Het is een leuke concurrentiestrijd, maar ik wil vooral met het team bezig zijn”, besluit de AZ-speler.

Lees meer:
0 reacties