Gaston Taument eerlijk: "Was bang om voor Feyenoord te spelen"

Gaston Taument is intussen al jarenlang verbonden aan Feyenoord. De huidig jeugdtrainer van de Rotterdammers speelde zelf natuurlijk ook voor de club en maakte in De Kuip ook successen mee.

"Mijn mooiste moment? Dat is toch het kampioenschap (in 1993, red.) voor mij", reageert Taument in gesprek met Soccernews. "Nou nee nee, de eerste beker. Een hele slechte wedstrijd tegen Den Bosch, de eerste beker (in 1991, red.), na hele slechte jaren financieel en sportief. De beker tegen Den Bosch dat we 1-0 wonnen, waardoor de supporters het veld opkwamen."

"Een paar minuten voor tijd werd er gestopt en die werd ook niet meer uitgespeeld", gaat de huidig jeugdtrainer verder. "Het was zo mooi om die huilende mensen te zien en we hadden al een tijd niks gewonnen. We stonden op een gegeven moment twaalfde, dus ik weet ook wel hoe het voelt om met hele hoge druk te spelen. Die druk is hoger als dat je in de Europa Cup moet spelen."

"Elke wedstrijd, want toen was ik echt wel bang om te spelen. Jonge speler; we mochten niet verliezen, we stonden dertiende/veertiende. Dat was wel heftig, en dan toch nog de beker winnen. En toen wisten we gelukkig weer de weg naar boven te vinden", aldus Taument.

Lees meer:
0 reacties