Frans Hoek is duidelijk: "Op die manier kan je gerichter trainen"

Frans Hoek
Frans Hoek Foto: © Pro Shots

Met het EK op komst is nog altijd onduidelijk wie er onder de lat zal staan bij Oranje. Is het Bijlow, Flekken of Verbruggen? Keepertrainer Frans Hoek is lovend over Bart Verbruggen. Hij ziet in de goalie een toekomstige wereldtopper.

Tegenover Voetbal International zegt Hoek het volgende. "Als je kijkt naar het heden: Bart Verbruggen is er nu bij, een geschenk uit de hemel en bovendien gesetteld in de Premier league. Dat geldt ook voor Flekken bij Brentford. Dan praat je over twee zekerheidjes, met Bijlow die hersteld is van zijn blessure."

Toch denkt hij dat Nick Olij ook mee had gemoeten. "Ik had ze alle vier meegenomen. Julian Nagelsmann doet het, hè. Ik vind het slim van hem, op die manier kun je gerichter trainen en verdeel je de inspanningen van je goalplayers." Toch is hij lovend over Verbruggen. "Hij is in potentie de allerbeste die we hebben en het meest allround op alle gebieden: diepte, voorzetten, schoten op doel, opbouw. Flekken heeft zich ook goed ontwikkeld overigens. Het gaat vooraf altijd over wie de beste keeper van het toernooi zal worden. Behalve Neuer is iedereen aan elkaar gewaagd, maar dat natuurlijke van Manuel, herken ik ook bij Verbruggen. Een natural. Is hij dan al zo goed? Nee, maar hij kan het wel worden. Voor de Nederlandse keepers is dat goed nieuws."

Lees meer:
0 reacties