Frans Bouwmeester blikt terug: "Ik ben daar nog altijd trots op"

Frans Bouwmeester
Frans Bouwmeester Foto: © BSR Agency

Frans Bouwmeester bezorgde in 1965 Feyenoord de KNVB Beker. In gesprek met De Telegraaf blikt hij hierop terug en werpt hij zijn blik op het huidige Feyenoord.

In 1965 werd Bouwmeester in de bekerfinale tegen Go Ahead Eagles (1-0) de held. Bouwmeester geeft aan dat het een wedstrijd was om nooit te vergeten. De Rotterdammers hadden destijds voor het laatst de beker gewonnen in 1935. “We waren sterker, maar het bleef lang 0-0. Twee minuten voor tijd gaf Pummy Bergholtz na een korte corner de bal voor en schoot ik de bal vanaf de rand van de zestien in het doel.

Het was echter maar net een geldige goal voor Feyenoord. “Go Ahead protesteerde, want volgens hen was de voorzet van Bergholtz over de achterlijn geweest, maar de goal telde en het was groot feest. Als ik nu in het stadion kom en ik zie de erelijst, dan ben ik nog altijd trots op die beker, maar ook op de drie kampioenschappen die ik met Feyenoord heb gewonnen.”

Ook nu volgt de oud-voetballer Feyenoord nog, en voor hem zijn er wel wat spelers die een goede indruk op hem maken. “David Hancko vind ik een erg goede speler. En ik ben ook gecharmeerd van Igor Paixao. Dat is een speler die een actie durft te maken. Daar houd ik wel van. Zo heb ik zelf ook altijd gevoetbald. Ik heb enorm veel plezier gehad bij Feyenoord.

Bouwmeester geeft dan ook aan dat ze een geweldige aanvalslinie hadden in zijn tijd. “Met Coen Moulijn, Henk Schouten en Cor van der Gijp. Iedereen heeft het over de 6-0 van Feyenoord tegen Ajax, maar wij wonnen met 9-4 van Ajax. In 1961 werden we met Feyenoord voor het eerst sinds 1940 kampioen en maakten we 100 goals in één seizoen”, aldus de voormalig voetballer.

Lees meer:
0 reacties