Frank Arnesen blikt terug: "Ik wist dat hij het in zich had"

Frank Arnesen
Frank Arnesen Foto: © Pro Shots

Na aankomende zondag kan een punt onder het hoofdstuk Arne Slot bij Feyenoord. De oefenmeester kan zich gaan opmaken voor een nieuw avontuur, hij wordt naar verwachting spoedig gepresenteerd als coach bij Liverpool. 

Meer dan drie jaar geleden haalde Frank Arnesen de scheidend oefenmeester naar De Kuip. Arnesen zegt hierover tegen het Algemeen Dagblad: "Ergens in 2020 dronk ik koffie met zaakwaarnemer Mino Raiola en die vroeg ‘heb je weleens aan Arne Slot gedacht als opvolger voor Dick Advocaat?’. Dat had ik toen niet, maar ik ben Slot met grote belangstelling gaan volgen. Ik ging kijken hoe hij zich opstelde in interviews, analyseerde de manier waarop hij zijn elftallen liet voetballen. Ik vormde een beeld van hoe hij was als trainer."

Arnesen vervolgt: "Later dat jaar heb ik hem uitgenodigd voor een gesprek. En er volgde nog een gesprek. Hij legde uit hoe hij met zorgvuldig opbouwen in een heel hoog tempo aanvallend kon en wilde spelen. Ik was overtuigd en ik maakte de mensen bij Feyenoord enthousiast. Later dat jaar tekende hij voor twee jaar bij Feyenoord. Ik wist dat hij het in zich had, anders had ik hem niet gehaald. Maar garanties krijg je nooit. Ik heb grote bewondering voor hoe hij het uiteindelijk op zijn eigen manier heeft gedaan", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties