Foppe de Haan kijkt uit naar Van Persie: "Was zo dood als een pier"

Robin van Persie en Foppe de Haan
Robin van Persie en Foppe de Haan Foto: © Pro Shots

Foppe de Haan kijkt uit naar de samenwerking tussen SC Heerenveen en Robin van Persie. De voormalig hoofdtrainer denkt dat een frisse wind goed is voor de Friese club.

"Ik vind het spannend", lacht De Haan in gesprek met ESPN. "Ik heb wel begrepen dat hij staat te popelen, dus hij vindt het een fantastische uitdaging. Dat vind ik ook mooi. Dat hij er echt wat van wil maken. Het is de eerste keer en dat is altijd spannend. Het zorgt wel voor nieuw elan zo'n jonge vent die volgens mij wel een goede kijk heeft op voetbal."

"Dat is aan hem om dat op de spelers over te brengen en te laten zien op het veld", gaat het icoon van SC Heerenveen verder. "Dat nieuwe elan hebben we ook nodig. De laatste periode was het zo dood als een pier. Dat vind ik heel jammer. In die zin is het wel goed dat er een totaal ander gezicht komt."

De Haan denkt daarnaast dat het goed is dat SC Heerenveen nu al weet wie er volgend seizoen voor de groep staat. "Dat is hartstikke belangrijk. Hij wordt ook betrokken bij welke spelers weggaan en juist komen. Er gaat wel een soort revolutie plaatsvinden, want er lopen heel veel spelers uit hun contract en veel zijn er ook gehuurd", aldus de oud-trainer.

Lees meer:
0 reacties