Feyenoords brief aan Aboutaleb: "5/10 procent van de Kuip leeg"

Ahmed Aboutaleb bij Feyenoord
Ahmed Aboutaleb bij Feyenoord Foto: © Pro Shots

Een brief van 55 pagina's lang aan burgemeester Ahmed Aboutaleb onthult dat Feyenoord elk jaar 4,5 miljoen euro uitgeeft aan de beveiliging van thuiswedstrijden. Daarnaast blijft vijf tot tien procent van het stadion bewust leeg om de veiligheid in de Kuip te waarborgen.

Een onderdeel van de brief bestaat uit het volgende: "Het moge blijken dat Feyenoord zich maximaal inspant en kosten noch moeite spaart om wedstrijden in De Kuip zo goed als mogelijk te laten verlopen', zo valt er te lezen. "En met succes. Verreweg het grootste aantal wedstrijden van onze club verloopt zonder noemenswaardige incidenten."

Feyenoord hecht veel waarde aan veiligheid, zoals blijkt uit een brief aan de Gemeente Rotterdam. Jaarlijks besteedt de club ongeveer 4,5 miljoen euro aan veiligheidskosten, wat neerkomt op zo'n 180.000 euro per wedstrijd. Tijdens standaardwedstrijden worden minstens 350 beveiligers en stewards ingezet, terwijl bij risicowedstrijden zelfs 500 personeelsleden aanwezig zijn, inclusief de hondenbrigade om vuurwerk te controleren. Experts inspecteren ook het stadionterrein op explosieven. Vanwege veiligheidsoverwegingen worden vijf tot tien procent minder kaarten verkocht dan de beschikbare plaatsen, wat resulteert in gemiddeld 1,2 miljoen toeschouwers per jaar bij de 25 wedstrijden in de Kuip.

Lees meer:
0 reacties