Feyenoorders opgenomen in Elftal van de Week: "Heeft knop omgezet"

Justin Bijlow
Justin Bijlow Foto: © Pro Shots

De rapporteurs van Telesport, allen ex-internationals van Oranje, verkiezen aan het eind van dit seizoen de Voetballer van het Jaar en winnaar van de Gouden Schoen. Wekelijks stelt één van hen zijn elftal van de week samen in De Telegraaf. Vandaag de beurt aan de 72-jarige Arnold Mühren, die drie Feyenoorders heeft opgenomen in zijn Elftal van de week.

De teruggkeerde Bijlow straalde meteen. Mühren. "Ik vond Mathew Ryan erg goed bij AZ en Mio Backhaus bij FC Volendam, maar heb toch voor Justin Bijlow van Feyenoord gekozen. Het lijkt net alsof hij geen blessure heeft gehad. Hij straalt heel veel rust uit, hoefde maar één keer echt te redden, maar met de bal aan zijn voet maakte hij steeds de goede keuzes in de opbouw en het was allemaal op maat. Heel sneu voor Wellenreuther, die het fantastisch deed. Maar als Bijlow in zijn ritme komt, gaat het erom dat hij het EK haalt."

Ook de gebruikelijke naam zien we weer terugkomen bij de beste elf. Mühren: "David Hancko van Feyenoord staat linksback. De lef die Beelen nog een beetje meer moet krijgen in balbezit, heeft Hancko dus wel. Die speelt in, beweegt door en maakt zo ook goals. Die jongen heb ik nog geen één keer door de ondergrens zien zakken en speelt altijd een 7, minimaal. Ik hoop dat Feyenoord hem kan houden, want vind maar eens nog zo’n type als hij."

Ook in de aanval is Feyenoord vertegenwoordigd. "Luka Ivanusec moest erg wennen dat er bij Feyenoord ook iets anders wordt gevraagd dan goed zijn in balbezit. Nu zie ik hem ook terug sprinten, dus hij heeft de knop omgezet. Dan kan Feyenoord er nog best veel plezier aan gaan beleven. Hij heeft een individuele actie, een steekpass, ziet diepgaande mensen, zakt in om de één-twee te spelen en beweegt door. Zijn tweede goal was een klassegoal", besluit de voormalig Europees kampioen.

Lees meer:
0 reacties