Feyenoorders ontwikkelen zich: "Beetje wat Slot vaak beweert"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Feyenoord was afgelopen week op trainingskamp in Spanje. Mikos Gouka volgde de ploeg van trainer Arne Slot in Marbella op de voet en vertelt in de AD Voetbalpodcast wat hem daar opviel.

"Het viel me op dat op het trainingsveld echt wel te zien is dat Feyenoord heel erg makkelijk voetbalt. Als je die positiespelletjes ziet, en je kunt het nu echt van heel dichtbij zien, er zijn verder weinig mensen. Dan zie je echt wel dat het voetbal enorm vooruit is gegaan", geeft de clubwatcher aan. Ook Thomas Beelen en Thomas van den Belt hebben stappen gemaakt, zo zag Gouka.

"Hoe zij zich fysiek hebben ontwikkeld in zo'n halfjaar. Dat is een beetje wat Slot vaak beweert, 'ik heb een halfjaar nodig om te kijken of nieuwe spelers aan kunnen pikken'. Die jongens zijn er in ieder geval fysiek bij gekomen. Van den Belt ook wel op voetballend gebied een stuk beter, zoals ook Sauer heel goed was in die wedstrijd waarin de tweede keus aan zet was", gaat de clubwatcher verder.

"Voor de rest is het iets wat we al jaren hebben meegemaakt. Ze trainen hard, maar het is anders dan vroeger. Heel vroeger trainde je zo hard dat aan het einde van de week de spelers geen 'pap' meer konden zeggen. Tegenwoordig is dat veel meer afgemeten. Maar wel zwaar. Op 1 januari starten, daar zat ook nog een verhaal achter", doelt Gouka op de uitleg van Slot. De trainer wilde rekening houden met zijn Zuid-Amerikaanse spelers.

"We hadden ook te maken met het feit dat we een aantal Zuid-Amerikaanse spelers hebben. Als we 2-3 januari zouden starten, zouden ze laat terugkomen, omdat ze 31 december graag mee wilden maken met hun familie", liet Slot eerder daarover weten.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
Go Ahead Eagles
21:00
Feyenoord
zo
5/05
Feyenoord
20:00
PEC Zwolle
zo
12/05
NEC
14:30
Feyenoord
zo
19/05
Feyenoord
14:30
Excelsior
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand