Feyenoorders met wisselende resultaten; Jahanbakhsh wint met Iran

Orkun Kökcü namens Turkije
Orkun Kökcü namens Turkije Foto: © Orange Pictures

Ook in de interlandbreak zijn er genoeg Feyenoorders die, verspreid over de hele wereld, hun internationale minuten maken. Zo kwamen vanavond Alireza Jahanbakhsh, Marcus Pedersen en Orkun Kökcü in actie.

Iran 2-1 Kenia

In de vriendschappelijke interland tussen Iran en Kenia mocht Alireza Jahanbakhsh aan de aftrap beginnen. De Iraniër werd in de rust gewisseld en was niet betrokken bij doelpunten. Iran wist met 2-1 te winnen van de Afrikaanse tegenstander.

Georgië 1-1 Noorwegen

Voor Marcus Pedersen stond er meer op het spel dan een vriendschappelijk potje. De Noor begon in de basis tegen Georgië, maar wist het EK-kwalificatieduel niet te winnen. Noorwegen kwam na een kwartiertje voetballen al wel op een 0-1 voorsprong, maar gaf deze na een uur spelen weer weg. Pedersen werd in de absolute slotfase naar de kant gehaald.

Turkije 0-2 Kroatië

De laatste Feyenoorder die in actie kwam was Orkun Kökcü. De aanvoerder van de Rotterdammers mocht in het EK-kwalificatieduel van Turkije tegen Kroatië in de basis starten, maar Kökcü boekte het slechtste resultaat van alle Feyenoorders. De Turken wisten Kroatië niet te verslaan en kregen met 0-2 klop. Kökcü begon in de basis en werd in de 67ste minuut gewisseld.