Feyenoorder hemel ingeprezen: "Is van heel hoog Europees niveau"

Ben Wijnstekers
Ben Wijnstekers Foto: © Pro Shots

David Hancko is al geruime tijd in de harten van de fans van Feyenoord gesloten. Sinds zijn komst in de zomer van 2022 is hij niet meer weg te denken bij Feyenoord. en Wijnstekers was al rapporteur van De Telegraaf aanwezig bij De Klassieker en neemt de verdediger op in zijn Elftal van de Week.

Wijnstekers is vol lof over Hancko, die zich flink liet gelden volgens de oud-Feyenoorder. "David Hancko van Feyenoord staat er natuurlijk ook in. Wat is die man soeverein, hè? En niet alleen tegen een toch heel zwak Ajax. Ik dacht even: laat hem maar linksback staan, omdat hij dan ook steeds scoort, maar dat deed hij nu ook als centrale verdediger. Als hij aanzet met die grote passen, loopt hij van achteruit zo door de zestien in. Alsof tegenstanders er niet staan. Hij is echt van een heel hoog, Europees niveau.”

Hancko is bezig aan zijn tweede seizoen in Rotterdamse dienst en blijkt naast centraal ook op back te kunnen spelen, zo liet hij vorige week zien. Hancko staat nog tot medio 2028 onder contract bij Feyenoord en heeft inmiddels 35 interlands voor Slowakije achter zijn naam staan.

Lees meer:
0 reacties