Feyenoorder helpt Cambuur met miljoenenlening: "Mooie oplossing"

Nieuwbouw stadion Cambuur
Nieuwbouw stadion Cambuur Foto: © YouTube SC Cambuur

Ondernemer Pieter Kooi is al jaren seizoenkaarthouder en fan van Feyenoord, maar schiet een andere BVO te hulp. Hij verstrekt een lening van 4 miljoen aan Cambuur, zo schrijft Leeuwarder Courant.

Dat grote bedrag wordt beschikbaar gesteld om de bouw van het nieuwe stadion te kunnen voltooien. Kooi hierover: "Het was mij duidelijk geworden dat het rondkrijgen van de financiering voor het nieuwe stadion in een impasse was beland. Het vooruitzicht leek wat dat betreft niet zo goed. Maar met deze lening kan Cambuur in augustus in het nieuwe stadion voetballen en het in de maanden erna afbouwen. Misschien moet je er wel een beetje gek voor zijn, maar als je het sluitstuk kunt zijn waardoor alles voor elkaar komt, is dat alleen maar mooi. Het heeft bovendien op veel vlakken impact op de regio", vertelt de ondernemer.

Kooi ziet alleen maar winnaars. "Ik denk dat dit voor alle partijen een mooie oplossing is. Zowel voor de club, de gemeente, bouwbedrijf Van Wijnen en scholengemeenschap Firda. Maar we moeten natuurlijk niet vergeten dat velen mij zijn voorgegaan. Dit is dan wel het sluitstuk, zij hebben minstens zulke belangrijke bijdragen geleverd aan de totstandkoming van het nieuwe stadion", besluit Kooi.

Lees meer:
0 reacties