Feyenoorder de grote man bij ruime overwinning Oranje onder 19

Mike Kleijn juicht na zijn treffer voor Oranje onder 19
Mike Kleijn juicht na zijn treffer voor Oranje onder 19 Foto: © Pro Shots

Het Nederlands elftal voor speler onder 19 jaar heeft het eerste duel in de Eliteronde van de EK-kwalificatie gewonnenn. Op het sfeervolle sportpark De Langeleegte in Veendam won het team van KNVB-coach Mischa Visser met 4-0 van Litouwen. Mike Kleijn van Feyenoord scoorde twee keer, Jason van Duiven en Julian Rijkhoff zorgden voor de overige doelpunten, zo meldt OnsOranje.

Bondscoach Mischa Visser vertelde na afloop van het gewonnen duel het volgende: "Dit was de start die we wilden. Je wil goed beginnen, ervoor zorgen dat je achtervolgt wordt en niet zelf in de achtervolging hoeft. Wij staan nu aan kop en daar willen we blijven. Frankrijk en België moeten achter ons aan. Dat is een fijn gevoel."

4200 supporters in Veendam schreeuwden de talenten naar de winst. Visser vond dit dan ook mooi om te zien. "Ze gaven onze spelers het podium dat ze verdienen”, sprak Visser, die zag dat zijn ploeg weinig moeite had met Litouwen. “In de eerste zes minuten kregen we wat moeilijk druk op de tegenstander, maar daarna hadden wij de overhand", besluit Visser.

Lees meer:
0 reacties