Feyenoord zoekt plan voor Veerman-transfer: "Is heel moeilijk"

Joey Veerman in het shirt van SC Heerenveen
Joey Veerman in het shirt van SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

Feyenoord wil deze winter graag zaken doen met SC Heerenveen, maar er is één probleem: er is bijna geen geld om Joey Veerman te betalen. Daarom zoekt de Rotterdamse club naar een constructie om de deal rond te maken.

"Dat is heel moeilijk, want je mag Veerman niet extern laten financieren. Een sponsor kan niet zes miljoen neerleggen om hem op te halen", legt Mikos Gouka uit in de AD Voetbalpodcast. "Feyenoord kan ook geen schulden meer aangaan en heeft ook geen liquiditeit. Toch hebben ze bij Heerenveen aangeklopt en smeden momenteel een plan."

Het zou gaan om een constructie met aandelen, weet Gouka. "Als Feyenoord wat aandelen terugkrijgt dan levert dat geld op en hebben ze geld in kas. Het moet juridisch allemaal afgedekt zijn en dat is allemaal nog niet zo makkelijk", aldus de clubwatcher van de Rotterdammers, die weet dat er ook gepraat wordt over een doorverkooppercentage.

Op die manier kan de transfersom mogelijk wat naar beneden, maar moet Feyenoord wel een bedrag aan Heerenveen afstaan als de middenvelder weer een stap maakt. "Dat betekent dat Veerman straks wel voor zo’n 8 miljoen euro minimaal moet worden verkocht om geen verlies te maken."

Lees meer:
0 reacties