Feyenoord zoekt opvolger: "Dat wist Slot altijd te voorkomen"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Feyenoord moet op zoek naar een vervanger voor hoofdtrainer Arne Slot. Het lijkt een kwestie van tijd voordat de hoofdtrainer wordt gepresenteerd bij Liverpool FC en Feyenoord na drie seizoenen definitief achter zich laat.

Martijn Krabbendam, Feyenoord-watcher van Voetbal International, ziet ook dat Slot een flinke erfenis achterlaat voor zijn opvolger. De journalist somt op waar de nieuwe hoofdtrainer van de Rotterdammers aan moet voldoen. Zo vindt Krabbendam het vooral knap dat Slot geen moment onder druk heeft gestaan bij Feyenoord.

"Liverpool krijgt dus een nieuwe trainer van wie het niet weet hoe hij reageert onder negatieve stress", schrijft Krabbendam. "Ook bij AZ wist Slot dat altijd te voorkomen, door goed te presteren, hoewel die club sowieso niet snel in paniek raakt. Zijn enige mindere fase was een serie gelijke spelen en een 4-0 voorsprong bij rust die AZ toen bij Sparta weggaf."

En dat lukt natuurlijk niet iedere trainer. Daarnaast zadelt Slot zijn opvolger op met de nodige verwachtingen. De oefenmeester werd met Feyenoord kampioen, won de beker en bereikte de finale van de Conference League. "Van de nieuwe trainer van Feyenoord wordt niet alleen aantrekkelijk voetbal verwacht, hij zal dat moeten koppelen aan resultaat", aldus Krabbendam.

Lees meer:
0 reacties