"Feyenoord zal zich zorgen maken over lucratieve transfer Gimenez"

Wim Kieft
Wim Kieft Foto: © Orange Pictures

Aankomende zondag staat de Klassieker op het programma. Feyenoord ontvangt in eigen huis aartsrivaal Ajax. Wim Kieft wijdt zich in zijn column in de Telegraaf uit over deze wedstrijd en de situatie van de niet in vorm verkerende Santiago Gimenez.

"In Rotterdam hebben ze ondanks de zeperd van PSV in Nijmegen nooit geloofd in het prolongeren van de landstitel en zelfs hield een aantal spelers midweeks zijn benen stil omdat zondag De Klassieker wacht", schrijft Kieft. "In De Kuip kun je je been tegen Ajax niet terugtrekken en ga je er wel vol in met het gevaar een gele kaart te krijgen en geschorst te zijn voor de volgende wedstrijd. Santiago Gimenez en Quinten Timber stonden op scherp in Volendam."

"Opnieuw kwam de Mexicaan niet tot scoren", gaat de journalist verder. "Hij kreeg twee grote mogelijkheden. Eentje schoot hij op de keeper en de andere keer raakte hij de bal met zijn hak. Daarmee gaf hij de bal onbedoeld aan Igor Paixao die huizenhoog over schoot. De directie van Feyenoord zal zich langzamerhand zorgen beginnen te maken over Gimenez met het oog op een lucratieve transfer. Hij staat niet alleen lang droog - zijn gemiddelde valt in het niet bij zijn scoringsdrift in de eerste seizoenshelft - hij is ook nauwelijks betrokken in het spel en bij doelpunten van medespelers. In september en oktober ging het over bedragen van veertig tot vijftig miljoen euro."

"Al blijft het wat de gek ervoor geeft op de transfermarkt: deze bedragen gaat Feyenoord niet incasseren", vervolgt hij over de mogelijke transfer van Gimenez. "Je zal jezelf toch moeten laten zien in Europees verband en dat heeft Gimenez te weinig gedaan. Het is voor clubs uit Spanje een voordeel dat hij Spaanstalig is en international van Mexico, maar die extreme bedragen betaalt de Spaanse subtop niet. Het is dus maar de vraag of de transfer van Gimenez komt."

Lees meer:
0 reacties