Feyenoord wordt gewaarschuwd: "Routine met Cillissen en Nuytinck"

Jasper Cillessen zat in een flink dal
Jasper Cillessen zat in een flink dal Foto: © Pro Shots

Feyenoord neemt het zondag in De Kuip op tegen NEC. Hoewel NEC op papier lager wordt ingeschat dan Feyenoord, is winst absoluut geen zekerheid voor de Rotterdammers. Oud-spits Jack de Gier verloor al eens met NEC de bekerfinale en blikt zowel terug als vooruit.

De oud-spits verloor de bekerfinale in 2000 van Roda JC, net als NEC geen hoogvlieger in die tijd. NEC kreeg kansen, maar verloor met 2-0 van de ploeg uit Kerkrade. Tegenover De Telegraaf zegt hij het volgende. "De bal wilde er niet in. Het was een enorme gemiste kans. Als NEC ooit de beker had kunnen winnen, dan was het toen."

De Gier kijkt ook vooruit: "In De Kuip is Feyenoord lastig te verslaan voor NEC en met de 6-0 zege op Ajax hebben ze in Rotterdam laten zien dat de vorm na enkele mindere wedstrijden weer goed is. Maar ik vind dat ze in Nijmegen wel echt een heel goed elftal hebben. Ik ben heel benieuwd wat het middenveld Proper-Hoedemakers-Chery kan doen tegen het middenveld van Feyenoord. Die Japanse aanvallers vind ik ook heel sterk en NEC heeft natuurlijk routine in de ploeg met Jasper Cillessen en Bram Nuytinck. Ik hoop dat NEC in ieder geval zijn huid zo duur mogelijk verkoopt, zodat het een interessante finale wordt."

Lees meer:
0 reacties