Feyenoord boekt een zakelijke overwinning tegen Go Ahead Eagles

David Hancko en Mats Deijl
David Hancko en Mats Deijl Foto: © Pro Shots

Feyenoord heeft donderdagavond in Deventer met 3-1 gewonnen van Go Ahead Eagles. Door de winst van de Rotterdammers moet PSV het kampioensfeest nog even uitstellen.

Hoewel Go Ahead Eagles in de openingsfase tot enkele kansjes kwam, stond na ruim een half uur al een marge van twee op het scorebord. Dit door een eigen goal van Jeffreye de Lange en een treffer van Luka Ivanusec. Feyenoord had weinig te duchten van de thuisploeg, maar moest op slag van rust toch een tegentreffer incasseren. Een fraaie voorzet vanaf rechts werd binnen gekopt door Oliver Edvardsen. Hij kwam goed voor Lutsharel Geertruida die het nakijken had.

Na rust merkten de supporters dat de gelijkmaker niet onmogelijk was. Beide partijen kregen wat kansen en de buit was nog alles behalve binnen voor Feyenoord. Tot de 69e minuut, toen Ayase Ueade bewees dat hij het scoren niet is verleerd. Hij rondde fraai af en zorgde voor de 3-1. In de slotfase bracht de teruggekeerde Justin Bijlow nog een fraaie redding waardoor de overwinning niet meer in gevaar kwam. 3-1 was de uitslag waardoor Feyenoord drie punten bij kan schrijven.

Overigens viel er toch nog iets te juichen voor de Deventenaren. Technisch manager Paul Bosvelt (en oud-Feyenoorder) verlengt zijn contract tot medio 2027. Hij had nog een contract tot 2025, maar blijft dus nog twee jaar langer, zo werd met een video in het stadion bekend gemaakt op deze natte donderdagavond.

Lees meer:
0 reacties