VIDEO | Samenvatting: Feyenoord boekt heerlijke zege in Praag

Feyenoord heeft zich weten te plaatsen voor de halve finale van de UEFA Conference League. In een uitwedstrijd won de ploeg van trainer Arne Slot met 1-3 van Slavia Praag, nadat het in Rotterdam eerder 3-3 werd. De Rotterdammers nemen het in de halve finale op tegen Marseille.

In de tweede minuut kwamen de Rotterdammers al op voorsprong. Geschutter achterin bij Slavia Praag, waardoor Dessers op het doel af kon en de bal laag in de hoek binnen schoot. In de veertiende minuut werd het echter alweer 1-1. Een enorme fout van Kokcu, die de bal veel te kort terugspeelde op Marciano. Traoré profiteerde en zette Slavia weer naast Feyenoord.

In de 59ste minuut kwam Feyenoord weer op voorsprong. Keeper Mandous klungelde en verspeelde de bal, waardoor Dessers kon profiteren. De Belg scoorde zijn vierde goal in Praag dit seizoen. In de 78ste minuut verdubbelde Feyenoord de voorsprong. Sinisterra schoot de bal op aangeven van Hendrix in de korte hoek binnen: 1-3. In de blessuretijd kreeg Slavia Praag nog een rode kaart. In het restant van het duel werd er niet meer gescoord en dus gaat Feyenoord naar de halve finale.