Feyenoord wilde Chery hebben: "Het was een mooie stap geweest"

Tjaronn Chery
Tjaronn Chery Foto: © BSR Agency

Hij debuteerde bij FC Twente maar verder dan één duel in het eerste elftal kwam hij niet. Na omwegen via onder meer SC Cambuur, RBC Roosendaal, ADO Den Haag en FC Groninngen vertrok hij naar Engeland om te gaan spelen voor QPR. Vervolgens beleefde hij nog avonturen in China, Turkije en Israël alvorens Cherry terugkeerde in Nederland bij NEC.

Dat hij al op zijn 28e koos voor een avontuur in China, dat begreep niet iedereen in zijn omgeving, zo laat hij weten tegenover Voetbal International. Chery: "Soms zeggen mensen tegen me dat ik met mijn kwaliteiten destijds makkelijk mee had gekund bij een club als Feyenoord of bij andere clubs in Engeland. Het had ook anders kunnen lopen. QPR wilde met me verlengen en ik was al akkoord. Ik wilde graag blijven, maar ik had mijn handtekening nog niet gezet toen China voorbijkwam. Zo loopt het soms. Als QPR iets eerder was geweest, was ik daar waarschijnlijk gebleven."

Feyenoord wilde hem in die tijd graag hebben, een huurdeal vanuit China lag in het verschiet. Chery hierover: "Ik heb destijds gesproken met Fred Rutten, die wilde me graag naar Feyenoord halen. Het was een mooie stap geweest, maar het kwam er niet van. Ik hoor best vaak van mensen dat ik bij Feyenoord had gepast. Ik denk soms best: hoe zou het zijn om bij een Nederlandse topclub te spelen? Ik weet van mezelf dat ik daar makkelijk kan meedraaien, maar het is niet relevant want het is nooit gebeurd", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties